BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Φωλιές από καραμελωμένο φύλλο κρούστας και κρέμα πορτοκάλι

Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκό με τραγανή βάση και αφράτη πορτοκαλένια κρέμα, που 
θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα κλείσει ευχάριστα κάθε τραπέζι

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
















  Υλικά
  • 250γρ. γιαούρτι
  • 30γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 250ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 250γρ. φράουλες φρέσκες
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Διαδικασία


Βήμα 1

Βουτυρώνετε ελαφρά τα φύλλα κρούστας και τα πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη ένα προς ένα και τοποθετείτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο. Βουτυρώνετε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Κόβετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια, περίπου 12x12εκ. το καθένα.

Βήμα 3

Βάζετε μέσα σε μεταλλικές φόρμες για πανακότα το κάθε τετράγωνο βουτυρωμένων φύλλων και τοποθετείτε από πάνω μία άλλη φόρμα πανακότας, για να κρατήσει το φύλλο το σχήμα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βήμα 4

Βάζετε τις φόρμες στο φούρνο και ψήνετε τις φωλιές για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκάλι. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 6

Μόλις κρυώσουν οι φωλιές τις γεμίζετε με την κρέμα πορτοκάλι και γαρνίρετε με φρέσκιες ψιλοκομμένες φράουλες και φύλλα μέντας




H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


« Προηγούμενη
Επόμενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια