BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα φύλλα και το στέλεχος του μπρόκολου είναι πιο υγιεινά από το άνθος του

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πιο υγιεινό λαχανικό από το μπρόκολο. Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά, αλλά ξέρετε πραγματικά ποια μέρη του είναι βρώσιμα, τι είδους οφέλη διαθέτουν και πώς να τα μαγειρέψετε σωστά; Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να μάθετε.

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μόνο το άνθος του μπρόκολου, διότι περιέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών, βιταμίνες Α, C και Ε, ασβέστιο και μαγνήσιο. Τι συμβαίνει όμως με τα φύλλα και το στέλεχος αυτού του φυτού; Είναι βρώσιμα ή όχι; Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά μόνο 30 γραμμάρια από φύλλα μπρόκολου, τα οποία μάλλον πετάτε, περιέχουν το 90% της απαιτούμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την όραση.

Σε αυτά τα 30 γραμμάρια φύλλων υπάρχει επίσης το 43% της απαιτούμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε τα φύλλα μαζί με το άνθος.

Πιθανότατα κάνετε το ίδιο λάθος με το στέλεχος του φυτού. Έχει γλυκιά γεύση και περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από το άνθος. Επειδή τα στελέχη χρειάζονται περισσότερο μαγείρεμα, ξεκινήστε να τα μαγειρεύετε πριν από τα υπόλοιπα μέρη.

Το μπρόκολο βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των θεραπευτικών φυτών και μπορείτε να φάτε όλα τα μέρη του.




enallaktikidrasi.com

Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget