BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

7 μπαχαρικά επιβίωσης για έκτακτη ανάγκη

Η ιστοσελίδα Prepography.com έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο από μπαχαρικά που όχι μόνο θα προσθέσουν γεύση στα γεύματα σας, αλλά θα προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία σας και θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε άριστη κατάσταση στην περίπτωση μιας παρατεταμένης παγκόσμιας κρίσης.
Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα 7 πιο απαραίτητα μπαχαρικά καθώς και μια σύντομη περιγραφή των φαρμακευτικών τους ιδιοτήτων:

Κανέλα
Χρησιμοποιείται για να προσθέσει γεύση σε πολλά τρόφιμα, από ποτά μέχρι και επιδόρπια, ενώ προσφέρει επίσης διάφορα σημαντικά οφέλη στην υγεία. Αυτό το δημοφιλές και ξεχωριστό μπαχαρικό έχει θρεπτική αξία και βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων από ζυμομύκητες. Διαθέτει αντιπηκτικές ιδιότητες και βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, καθυστερεί την αλλοίωσή τους και την ανάπτυξη βακτηριδίων, αποτελώντας έτσι ένα εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό.
Ρίγανη
Εκτός του ότι δίνει γεύση στα ιταλικά και μεξικάνικα πιάτα, αυτό το μπαχαρικό έχει επίσης εξαιρετικά ισχυρή αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό. Η ρίγανη έχει αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς επίσης και ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών διαφορετικών τύπων καρκίνου.
Δεντρολίβανο
Συχνά χρησιμοποιείται μαζί με τη ρίγανη για επιπλέον γεύση στην ιταλική κουζίνα αλλά και σε άλλες, ενώ προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Το δεντρολίβανο ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αναλγητικές ιδιότητες και λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Αυτό το μπαχαρικό βοηθάει στην πέψη, έχει διουρητική δράση και είναι γνωστό για τις ευεργετικές επιδράσεις του στο ήπαρ. Βοηθά στην αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αποσμητικό για την αναπνοή.
Κουρκούμη
Εκτός από την χαρακτηριστική γεύση της, η κουρκούμη έχει επίσης ισχυρές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της την καθιστούν χρήσιμη ως παυσίπονο και θεραπευτική μέθοδο για την αρθρίτιδα. Η κουρκούμη έχει επίσης αναφερθεί ότι επιδρά ευεργετικά στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ και μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό. Παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση, μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά με κουρκούμη.
Θυμάρι
Το θυμάρι είναι ένα άλλο μπαχαρικό πολλαπλών χρήσεων με μοναδική γεύση που μπορεί να προστεθεί σε μια ποικιλία πιάτων. Παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αντιφλεγμονώδους και αντιμικροβιακής του δράσης. Είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ενισχύει την υγεία των οστών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Βοηθά πολύ στη διαδικασία της πέψης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της δυσμηνόρροιας, της πρωινής ναυτίας και της ναυτίας των ταξιδιωτών. Αποτελεί φυσικό προληπτικό μέσον για το κρυολόγημα και τη γρίπη και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική αγωγή και για τα δύο. Ανακουφίζει από τον πόνο και διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
Οι πιπεριές αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και έχουν πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του άγχους και του Προεμμηνορρυσιακού Συνδρόμου. Οι αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές ενισχύουν επίσης την όραση – ιδιαίτερα τη νυχτερινή – και βοηθούν στον μεταβολισμό. Προσθέτουν επίσης μια πικάντικη γεύση στα άνοστα φαγητά.



H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget